Beskrivelse
proteiner, kulhydrater og fedt som dele af vores ernæring. Mineraler og vitaminer. Næring medfører fødevare indtag, fordøjelse og resorption. Sundhed gennem en afbalanceret kost. Mund, spiserør og spiserøret. Tand former. Tandudvikling. Tooth fornyelse. Mælk-tænder og permanente tænder. Hulrummet bakterier. Spytkirtlerne: struktur, placering og funktion. Menneskelige mave, cardia, fundus, pylorus. Funktion af gastriske kirtler. Tarm og fordøjelse proces. Placering og punkter til støtte for de fordøjelsesorganerne. Tarmvæggen lag, villi, krypter, kirtler, fine struktur af den intestinale villus. Human tyktarmen (colon). Fordøjelsesenzymer som organiske katalysatorer. Konstruktiv stofskifte (anabolisme) og destruktiv stofskifte (katabolisme, omdannelse til energi) Funktion af human lever og bugspytkirtel. Leverens glandulær karakter og dens funktion. Følelser i bugspytkirtlen, funktion af Langerhanske øer. Insulin og diabetes. Funktion af menneskelige urinvejsorganer: nyrer, urinleder og urinblære. Afgiftning af kroppen af nyrerne som en grundlæggende, vitale. Den menneskelige krop vand og salt budget.