Maxwell’s Hjul

1.528,00 kr.

Egerhjul med stort inertimoment til demonstration af konverteringen af kinetisk engergi til potentiel energi, og omvendt. Inkluderer ophængsstang og justerbar ophængsbeslag.
Den roterende aksel holdes i sin horisontale position ved hjælp af to tråde fastgjort til ophængsstangen og bevæges opad ved oprulningen af trådene. Hvis hjulet slippes fra sin oprullede position, optager hjulet kinetisk energi på sin vej ned, hvilket kan ses på den konstante hastighedsforøgelse af rotationen. To stop på enderne af akslen forhindrer at akslen rulles fri. Ved den laveste position, når strengene er rullet helt ud, starter oprulningen omkring akslen og hjules hæves opad igen, idet det taber sin kinetiske energi som det løftes op. For at måle inerti kraften under accelerationen, placeres hele apparatet komplet med stander på en vægt….

engelsk vejledning 

Varenummer (SKU): 3b1000790 Kategorier: , ,

Beskrivelse

Egerhjul med stort inertimoment til demonstration af konverteringen af kinetisk engergi til potentiel energi, og omvendt. Inkluderer ophængsstang og justerbar ophængsbeslag.
Den roterende aksel holdes i sin horisontale position ved hjælp af to tråde fastgjort til ophængsstangen og bevæges opad ved oprulningen af trådene. Hvis hjulet slippes fra sin oprullede position, optager hjulet kinetisk energi på sin vej ned, hvilket kan ses på den konstante hastighedsforøgelse af rotationen. To stop på enderne af akslen forhindrer at akslen rulles fri. Ved den laveste position, når strengene er rullet helt ud, starter oprulningen omkring akslen og hjules hæves opad igen, idet det taber sin kinetiske energi som det løftes op. For at måle inerti kraften under accelerationen, placeres hele apparatet komplet med stander på en vægt.
Inertimoment:. 10 kg cm2 ca. 
diameter hjul: 130 mm ca. 
Hjulets massel: 370 g ca. 
Ophængs stang:. 370 mm x 12 mm diameter

Yderligere information

Vægt 1 kg