Stirlingmotor D

5.202,00 kr.

Eksperiment emner:

  • Drift af en Stirling motor som en klassisk varmluftmotor
  • Bestemmelse af tomgangs-omdrejlingshastighed som en funktion af varmetilførsel
  • Optegning og evaluering af et pV diagram

En funktionel model af en Stirling motor baseret på en idé af professor Wilcke optimeret til at vise eleverne omdannelsen af termisk energi til mekanisk energi og drift af en termisk motor, samt at undersøge Stirlings kredsløbsproces. …

engelsk vejledning

Varenummer (SKU): 3b1000817 Kategorier: , , ,

Beskrivelse

Eksperiment emner:

  • Drift af en Stirling motor som en klassisk varmluftmotor
  • Bestemmelse af tomgangs-omdrejlingshastighed som en funktion af varmetilførsel
  • Optegning og evaluering af et pV diagram

En funktionel model af en Stirling motor baseret på en idé af professor Wilcke optimeret til at vise eleverne omdannelsen af termisk energi til mekanisk energi og drift af en termisk motor, samt at undersøge Stirlings kredsløbsproces.
Samspillet mellem gasfortrængningsstemplet og arbejdsstemplet kan ses særlig tydeligt ved en lav omdrejningshastighed. I denne version bevæger gasfortrængningsstemplet sig diskontinuerligt, med en opholdstid under opvarmningen af arbejdsmediet (luft) og en anden opholdstid under dens afkøling. Dette giver en tydeligere demonstration af den ideelle Stirling cyklus end det er muligt med en kontinuerlig stempel bevægelse. 

Varmetilførslen kan vælges fra en integreret elektrisk varmeplade, flammen fra et fyrfadslys, eller fokuseret stråling fra solen eller fra en lampe. I sidstnævnte tilfælde vil omdrejningsretningen afhænge af, om der tilføres varme fra oven eller fra neden.
Til optagelse pV diagrammer, kan trykket måles via en gummislange-forbindelse på kraftcylinderen, og volumen kan bestemmes ved at fastgøre en tråd til arbejdsstemplet for at måle dets slaglængde. 
Varmespænding: 8 – 12 V, 1,5 A
Gasvolumen: 330 cm ³ – 345 cm ³
Svinghjulsstang: 400 mm
Mål uden svinghjul stang: 260 × 185 × 330 mm ³
Vægt: 2,2 kg

Yderligere information

Vægt 1 kg